Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Picture of Irma Godeke
Irma Godeke

Klinisch Prothese Technicus

Flexprothese

Een flexprothese is een uitstekende oplossing voor gedeeltelijk tandverlies en wordt vaak gekozen voor zijn flexibiliteit, esthetiek en comfort. De flexprothese, gemaakt van een lichtgewicht soort nylon, heeft enkele eigenschappen van een frameprothese, zoals de ankers en het wat slankere ontwerp in vergelijking met een gewoon kunststof plaatje. Deze eigenschappen combineren om een oplossing te bieden die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

Wat maakt een flexprothese zo uniek?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de flexprothese opvallend vanwege zijn flexibiliteit. Dit betekent niet alleen dat de prothese comfortabel in de mond past, maar ook dat hij bijna onzichtbaar is, dankzij het transparante plaatje dat in de prothese wordt gebruikt. Dit resulteert in een prothese die niet alleen goed functioneert, maar er ook natuurlijk uitziet.

Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat de flexprothese niet bedoeld is als een permanente oplossing. De prothese kan na verloop van tijd poreus worden, wat betekent dat hij na een paar jaar vervangen moet worden. Dit is iets wat u moet bespreken tijdens uw afspraak voor het rebasen van de flexprothese.

Voordelen van een flexprothese

De flexprothese biedt een aantal voordelen, waaronder:

  • Sterk en lichtgewicht: De prothese is gemaakt van een flexibel en lichtgewicht nylon, wat zorgt voor een hoge mate van comfort tijdens het dragen.
  • Esthetiek: De tandvleeskleurige ankers en het transparante plaatje zorgen voor een natuurlijke uitstraling.
  • Behoud van smaak en gevoel: Doordat het gehemelte niet volledig bedekt hoeft te worden, behoudt u meer gevoel en smaak in uw mond.
  • Hypoallergeen: De flexprothese is monomeervrij, wat het een goede optie maakt voor mensen met allergieën.

Indien een metalen frame noodzakelijk is voor uw situatie, kan er gekozen worden voor een combinatie van een frame met flexibele ankers voor meer esthetiek en draagcomfort.

Geschikt voor wie?

De flexprothese wordt vaak aanbevolen voor jongere patiënten met een relatief gezond gebit. Het is echter een uitstekende oplossing voor iedereen die een gedeeltelijk kunstgebit nodig heeft en op zoek is naar een oplossing die comfortabel, natuurlijk uitziend en betaalbaar is.

Neem contact op met ons

Heeft u meer vragen over de flexprothese of wilt u weten of deze de juiste oplossing is voor u? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak in voor een consultatie. Onze deskundige op het gebied van tandtechniek adviseert u graag over de beste oplossing.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?