Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Irma Godeke
Irma Godeke

Klinisch Prothese Technicus

Rebasing prothese

Gebitsprotheses zoals een kunstgebit, klikgebit of frameprothese, hebben een cruciale rol bij het bevorderen van comfort in het dagelijks leven. Maar zelfs de meest geschikte gebitsprothese kan na verloop van tijd zijn pasvorm verliezen. Hier komt de rebasing prothese in beeld, een proces dat de pasvorm van uw prothese herstelt, waardoor u optimaal kunt blijven genieten van uw dagelijks leven.

Wat houdt rebasing in?

Rebasing is de term die gebruikt wordt wanneer de basis van een gebitsprothese wordt aangepast om de pasvorm te verbeteren. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen veranderingen in uw kaak ervoor zorgen dat uw prothese los begint te zitten. Dit kan leiden tot diverse ongemakken zoals moeilijkheden met kauwen en spreken, en pijnlijke plekken in uw mond. Het rebasen van een prothese kan dan de oplossing bieden. Door het rebasen van uw kunstgebit, klikgebit of frameprothese, verbetert de pasvorm en daarmee uw comfort en de functionaliteit van uw prothese.

Het belang van rebasing

Met de loop van de tijd kan er een verandering in uw kaak plaatsvinden die ervoor zorgt dat uw volledig kunstgebit of gedeeltelijk kunstgebit niet meer goed past. Protheses die niet correct passen kunnen tot diverse problemen leiden. Een rebasing zorgt ervoor dat uw prothese weer goed past en uw comfort en kwaliteit van leven verbetert.

Waarom kiezen voor rebasing bij ons:

  • Wij gebruiken innovatieve technologieën zodat uw prothese optimaal past.
  • Wij hebben samenwerkingen met alle zorgverzekeraars.
  • U kunt direct bij ons terecht.

Wanneer moet u overwegen om een rebasing van uw prothese te laten doen?

Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat uw prothese moet worden gerebased:

  • U ervaart problemen met kauwen of spreken
  • U heeft pijnlijke plekjes in uw mond
  • U merkt dat uw gezicht verandert van vorm
  • Uw mondhoeken zijn geïrriteerd of hangen

Als u enkele van deze symptomen herkent, kan een gratis prothesecontrole nuttig zijn.

Periodieke controles

Het is verstandig om uw prothese jaarlijks te laten controleren. We bieden deze service gratis aan. Mocht uw prothese gerebased moeten worden, dan kunt u deze dezelfde dag nog terugkrijgen.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor uw gratis prothese controle. Wij helpen u graag bij het behouden van een gezonde en comfortabele lach!

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?