Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Irma Godeke
Irma Godeke

Klinisch Prothese Technicus

Volledig kunstgebit

Een volledig kunstgebit is een prothese die uw natuurlijke tanden vervangt als deze ontbreken of niet meer te redden zijn. Het bestaat uit namaaktanden bevestigd op een kunstharsbasis, ontworpen om op uw tandvlees te passen. Dit in tegenstelling tot een gedeeltelijk kunstgebit dat slechts een aantal tanden vervangt.

Soorten volledige kunstgebitten

We bieden verschillende soorten volledige kunstgebitten aan, aangepast aan uw specifieke behoeften:

  1. Kunstgebit: Een traditioneel, uitneembaar prothese dat op maat gemaakt wordt om uw ontbrekende tanden te vervangen.
  2. Klikgebit: Dit kunstgebit wordt bevestigd aan implantaten voor extra stabiliteit, waardoor het comfortabeler in gebruik is dan een gewoon kunstgebit.
  3. Immediaatprothese: Dit is een tijdelijk kunstgebit dat direct na het trekken van uw tanden wordt geplaatst, zodat u nooit zonder tanden zit.

Ons proces

Het proces om een volledig kunstgebit te krijgen is rechttoe rechtaan. We beginnen met een kennismakingsgesprek en maken vervolgens afdrukken van uw mond. Bij een bestaand kunstgebit scannen we deze voor het maken van een nieuwe. Mocht er in de loop der tijd een rebasing van de prothese nodig zijn, dan kunnen we dat ook verzorgen.

Kosten van een volledig kunstgebit

Wat betreft de kosten, u kunt gerust zijn dat een volledig kunstgebit betaalbaar is. De basisverzekering vergoedt ten minste 75% van de kosten, en afhankelijk van uw verzekering kan dit zelfs oplopen tot 100%.

Neem contact op met ons

Het kiezen voor een volledig kunstgebit kan een grote stap zijn, maar het kan ook de oplossing zijn voor een reeks problemen, zoals moeite met eten, spreken of ongemak door ontbrekende tanden. Wij zijn er om u te adviseren en te begeleiden bij deze belangrijke beslissing.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?