Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Picture of Irma Godeke
Irma Godeke

Klinisch Prothese Technicus

Frameprothese

Een frameprothese, ook wel een frame gebit of een gedeeltelijk kunstgebit genoemd, is een uitstekende oplossing bij het verlies van enkele tanden of kiezen. Deze vult uw eigen gebit aan en zorgt voor een stralende en complete glimlach. Het is een type partiële prothese bovenkaak dat bestaat uit een metalen frame waarin de kunsttanden of -kiezen zijn bevestigd. De prothese wordt vastgeklemd aan de resterende tanden met kleine haakjes, wat zorgt voor een stevige grip en een comfortabel gevoel in de mond.

Voordelen van een frameprothese

Een frameprothese bovenkaak biedt vele voordelen, waaronder:

  • Duurzaamheid: Gemaakt van metaal, is de frameprothese sterk en betrouwbaar, ontworpen om jarenlang mee te gaan.
  • Comfort: Het ontwerp van de frameprothese betekent dat het niet nodig is om het hele gehemelte te bedekken, waardoor u meer comfort ervaart in uw mond.
  • Minimale smaakbeïnvloeding: Omdat het gehemelte niet volledig bedekt wordt, heeft de prothese minder invloed op uw smaakbeleving.
  • Aanpasbaarheid: Een frameprothese kan gemakkelijk worden aangepast en uitgebreid in geval van verder tandverlies, wat het een flexibele oplossing maakt.
  • Esthetiek: De kleine, onopvallende ankertjes en de hoogwaardige kunsttanden zorgen voor een natuurlijk ogend resultaat.

Met al deze voordelen is het geen verrassing dat veel mensen kiezen voor een frameprothese als oplossing voor gedeeltelijk tandverlies.

Kosten frameprothese

Hoewel een frameprothese in eerste instantie een grotere investering kan lijken, zijn de langetermijnvoordelen aanzienlijk. De prothese is duurzaam, de pasvorm is comfortabel en het kan worden aangepast aan veranderingen in uw gebit. Verder kan een frameprothese vaak worden vergoed door aanvullende tandartsverzekeringen, afhankelijk van de dekking van uw polis.

Het materiaal: Sterk en betrouwbaar

Een frameprothese is gemaakt van metaal, wat het de meest betrouwbare en stevige constructie geeft van alle tandprotheses. Dankzij de sterkte van metaal kunnen er kleine ankertjes gemaakt worden die het frame op zijn plaats houden. Deze ankertjes zijn zo onopvallend mogelijk gemaakt, wat bijdraagt aan het esthetische uiterlijk van de prothese. Daarnaast zorgt de sterkte van metaal ervoor dat het frame dun kan worden gemaakt, zodat uw gehemelte zo min mogelijk wordt bedekt. Dit resulteert in een comfortabeler gevoel en minimale beïnvloeding van uw smaak.

Eenvoudig uit te breiden

Het kan natuurlijk gebeuren dat u na plaatsing van uw frameprothese nog een tand of kies verliest. Gelukkig is een frameprothese eenvoudig uit te breiden, waardoor u niet direct een geheel nieuwe prothese nodig heeft. Dit maakt de frameprothese niet alleen een duurzame, maar ook een kostenefficiënte keuze.

Het is echter belangrijk om te weten dat de verankering van een frameprothese, indien niet goed ontworpen of onderhouden, nadelige gevolgen kan hebben voor uw gebit. Het is daarom belangrijk om uw frameprothese regelmatig te laten controleren.

Neem contact met ons op

Voor meer informatie over frameprotheses, de mogelijkheid tot rebasen van uw frameprothese, of als u meer wilt weten over een volledig kunstgebit, neem dan contact met ons op. Onze experts in tandtechniek staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw gebit.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?