Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Picture of Melène Wanschers
Melène Wanschers

Tandarts

Vullingen

Het plaatsen van vullingen is een essentieel onderdeel van de tandheelkundige zorg. Bij Mondzorgcentrum Rijssen bieden onze ervaren tandarts en kindertandarts uitstekende zorg en aandacht bij het vullen van gaatjes in tanden.

Wat kost een vulling bij de tandarts?

De kosten van een vulling kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal dat wordt gebruikt en de grootte van de vulling. Het is het beste om rechtstreeks contact op te nemen met ons kantoor voor een gedetailleerde prijsopgave die specifiek is voor uw situatie.

Wanneer moet ik de vulling vervangen?

Er zijn verschillende situaties waarin u uw vulling moet vervangen:

  • De vulling is versleten: Over tijd kan uw vulling slijten door normaal kauwen en bijten, waardoor het nodig kan zijn om het te vervangen.
  • Er is een breuk of barst in de vulling: Dit kan leiden tot pijn en gevoeligheid en het risico op verdere schade vergroten.
  • ·  Er is verval onder de vulling: In sommige gevallen kan een gaatje zich vormen onder een bestaande vulling, wat een vervanging noodzakelijk maakt.

Waarom een noodvulling na een wortelkanaalbehandeling?

Een noodvulling wordt vaak geplaatst na een wortelkanaalbehandeling om de tand te beschermen totdat de definitieve vulling of kroon kan worden geplaatst. Het helpt om verdere schade of infectie te voorkomen.

Waarom moet ik oude vullingen vervangen?

Oude vullingen moeten mogelijk worden vervangen als ze versleten zijn, als ze zijn gebroken of als er nieuw verval heeft plaatsgevonden. Het vervangen van oude vullingen kan helpen om de gezondheid en functie van de tand te behouden.

Neem vandaag nog contact op

Gaat het om het vullen van een nieuw gaatje of het vervangen van een oude vulling? Dan zorgen we ervoor dat het proces zo soepel en comfortabel mogelijk verloopt. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?