Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Melène Wanschers
Melène Wanschers

Tandarts

Kindertandarts

Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van goede mondhygiëne. Bij Mondzorgcentrum Rijssen bieden we speciale mondzorg aan voor kinderen. Onze ervaren kindertandarts zorgt ervoor dat uw kind met een gezonde en glanzende glimlach ons centrum verlaat!

Wat doet een kindertandarts?

Een kindertandarts, ook wel pediatrische tandarts genoemd, is gespecialiseerd in de tandheelkundige zorg voor kinderen, vanaf hun eerste tand tot hun tienerjaren. De behandelingen die een kindertandarts uitvoert, zijn onder andere:

  • Routine tandheelkundige controles en reinigingen
  • Fluoridebehandelingen voor het versterken van het tandglazuur
  • Het plaatsen van vullingen voor gaatjes
  • Advies over voeding en mondhygiëne
  • Preventieve zorg, zoals sealants om gaatjes te voorkomen

Fluoride behandelingen voor kinderen

Fluoride behandelingen kunnen helpen om de tanden van uw kind te versterken en beschermen tegen gaatjes. Onze kindertandarts kan de juiste dosis fluoride adviseren, aangepast aan de leeftijd en de specifieke behoeften van uw kind.

Veilige en comfortabele vullingen voor gaatjes

Het kan gebeuren dat kinderen vullingen nodig hebben, zelfs met een goede dagelijkse mondverzorging. Onze kindertandarts zorgt ervoor dat het proces zo comfortabel en angstvrij mogelijk verloopt voor uw kind.

Op welke leeftijd moet een kind naar de tandarts?

Het wordt aanbevolen dat kinderen voor het eerst een tandarts bezoeken zodra hun eerste tand doorkomt, of uiterlijk tegen hun eerste verjaardag. Dit helpt om een goede basis te leggen voor hun toekomstige mondgezondheid.

Hoe vaak moet een kind naar de tandarts?

Het wordt algemeen aangeraden dat kinderen, net als volwassenen, minstens twee keer per jaar naar de tandarts gaan voor een routinecontrole en reiniging. Echter, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw kind, kan de kindertandarts aanbevelen om vaker te komen.

Geef uw kind een gezonde start

Bij Mondzorgcentrum Rijssen begrijpen we het belang van het starten van goede gewoonten op jonge leeftijd. Onze ervaren kindertandarts en ondersteunend team bieden een kindvriendelijke, comfortabele omgeving waar uw kind de beste zorg kan krijgen. Neem contact met ons op om de eerste afspraak voor uw kind in te plannen.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?