Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Picture of Loes Kerkhof
Loes Kerkhof

Mondhygiëniste

Parodontitis

Een gezonde glimlach is meer dan alleen mooie tanden. Het gezonde tandvlees, dat de basis vormt van uw glimlach, kan soms lijden aan ontstekingen. Een veel voorkomende aandoening is parodontitis, een ernstige vorm van ontstoken tandvlees. Bij Mondzorgcentrum Rijssen staat onze ervaren parodontoloog klaar om te zorgen voor uw mondgezondheid.

Wat is parodontitis?

Parodontitis is een ernstige tandvleesaandoening die zonder behandeling kan leiden tot verlies van tanden en kiezen. De oorzaak van parodontitis is meestal een opeenstapeling van bacteriële tandplak rondom de tanden en het tandvlees.

Beginnende parodontitis behandelen

Het herkennen van beginnende parodontitis is belangrijk, aangezien de vroege stadia effectief behandeld kunnen worden met eenvoudige niet-chirurgische methoden. Onze parodontoloog zal een grondige reiniging van de tanden en het tandvlees uitvoeren om de bacteriële ophoping te verwijderen.

Parodontitis behandelen in een later stadium

Als de parodontitis zich verder ontwikkelt, kan het noodzakelijk zijn om een chirurgische methode, zoals een flapoperatie, uit te voeren. Deze operatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en is bedoeld om het tandvlees van de tanden te scheiden zodat de parodontoloog grondiger kan reinigen.

Wat kost een behandeling van parodontitis?

De kosten van een parodontitisbehandeling kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de noodzaak van chirurgische interventie. Het is belangrijk om uw zorgverzekering te raadplegen, omdat veel polissen parodontitisbehandelingen vergoeden. Neem contact met ons op voor een nauwkeurige kostenraming op maat.

Maak vandaag uw afspraak

Bij Mondzorgcentrum Rijssen streven we naar optimale mondgezondheid voor al onze patiënten. Met onze deskundige parodontoloog en een ondersteunend team, bieden we hoogwaardige behandelingen in een comfortabele omgeving. Neem contact met ons op om uw afspraak in te plannen.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?