Openingstijden

Maandag: 08.30 – 17.00
Dinsdag: 08.30 – 17.00
Woensdag: 08.30 – 17.00
Donderdag: 08.30 – 17.00
Vrijdag: 08.30 – 12.30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Pauze tussen 12:30 – 13:15

Loes Kerkhof
Loes Kerkhof

Mondhygiëniste

Tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking, ook wel bekend als gingivitis, is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot meer serieuze aandoeningen zoals parodontitis als het onbehandeld blijft. Bij ons Mondzorgcentrum, hebben we een ervaren team, waaronder een gespecialiseerde parodontoloog, om dit probleem aan te pakken.

Hoe kom je van ontstoken tandvlees af?

De beste manier om van ontstoken tandvlees af te komen, is door professionele hulp te zoeken. Onze deskundige parodontoloog kan een grondige reiniging van uw tanden uitvoeren om de oorzaak van de ontsteking, meestal tandplak en tandsteen, te verwijderen. Daarnaast kan een goede mondhygiëne helpen bij het voorkomen van toekomstige ontstekingen.

Hoe lang duurt het voordat ontstoken tandvlees weg is?

Het herstelproces van ontstoken tandvlees varieert per persoon en hangt af van de ernst van de ontsteking. Met professionele behandeling en goede mondhygiëne kan een milde tandvleesontsteking binnen een paar weken verbeteren. Het is echter belangrijk om een follow-up afspraak te maken met onze parodontoloog om de voortgang te controleren en verdere behandelingen te plannen indien nodig.

Wat doet de tandarts bij ontstoken tandvlees?

Bij ontstoken tandvlees zal onze tandarts of parodontoloog eerst een grondig onderzoek uitvoeren. Ze zullen de ernst van de ontsteking beoordelen en een passend behandelplan opstellen. Dit kan variëren van een professionele reiniging tot het voorschrijven van medicatie. In gevallen van gevorderde tandvleesontsteking of parodontitis, kunnen intensievere behandelingen nodig zijn.

Maak vandaag nog een afspraak bij ons

Bij ons Mondzorgcentrum begrijpen we hoe belangrijk het is om gezond tandvlees te hebben als basis voor een gezonde glimlach. Of u nu te maken heeft met een milde tandvleesontsteking of een meer ernstige aandoening zoals parodontitis, ons deskundige team staat klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken.

Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven?